MVD Media
Posted on October 7, 2017 by mvdmedia on Updates

BLOG on NKC.nl

We l-o-o-o-ve camping. And in Holland we have a giant Camping Federation. They asked me to write about our adventures with Mister H, a 40-year old Citroën. Five times I wrote about living outside, a rolling office and spot hunting. For the Dutch speaking and reading: www.nkc.nl.

Wanneer we vertrekken dan piepen de remmen nog behoorlijk. De plaatselijke garage heeft een maand lang aan de remmen gesleuteld, waardoor we nu weer op tijd kunnen stoppen voor rood licht, niet meer geflitst worden als we genoodzaakt zijn de bus uit te laten rollen in plaats van te remmen en de wegen bergafwaarts weer veilig kunnen trotseren. Met als gevolg dat de nieuwe remschoenen nog even 10.000 kilometer ingepiept moeten worden. Naast dat klinken alle geluiden van Mister H ons als muziek in de oren. Bij zeventig kilometer per uur rijdt hij met tachtig decibel bijna geruisloos, rond de tachtig gaat alles trillen en bij negentig – jawel dat kan – hoor je eigenlijk alleen het leeg slurpen van de benzinetank.”

Zelfs als het regent zijn we buiten te vinden. Tijdens de laatste wolkbreuk reden we lachend over een licht slingerend weggetje door de heuvels van de Tarn, Zuid-Frankrijk. We scheurden (jawel, met 35 kilometer per uur!) door de diepe plassen en zongen liedjes terwijl we met een theedoek de van binnen beslagen ruiten schoon poetsten. En toen opeens hield Mister H er mee op. Niks meer. Nog geen ‘prrt’ of ‘piep’. Klein detail, we stonden met de twee voorwielen op een rotonde. Ik keek Sébastien aan met mijn grootste puppy-ogen in de hoop dat hij dan vanzelf zou zeggen: ‘Oui mon amour, ik zal Mister H wel even verder duwen in de stromende regen.’ Het gewenste effect bereikte ik vrij snel, want dat deed hij dus ook. Ik kroop achter het stuur en zag dat Mister H er grote moeite mee begon te krijgen het water bij de deuren buiten te houden. Ik gaf hem een aai over zijn ventilatie rooster en zei: ‘Het is maar water, je mag gewoon weer verder rijden Mister H.’ Maar hij weigerde te starten…”

 

Leave a Reply